• Listen to "Ze Is er Niet" online:
  • rechtsdragende agitprop van een schaamteloze onderbuikpopulist
  • Music video by BLØF performing Ze Is Er Niet.
  • Heerderweg richting Epe nu ze er nog staan 28 okt 2015

Columbia River Knife and Tool M16-12ZE Emergency Serrated Edge Knife

Too low to display

Als een vrouwtje vruchtbaar is, dan komt er een bul op de kudde af en vaak wel meer dan een. Het vrouwtje kiest dan voor het sterkste bul, want ze wil dat haar nageslacht ook sterk is. Omdat alle vrouwtjes die op dat moment vruchtbaar zijn de sterkste bul willen, zouden er problemen kunnen ontstaan. Dan zouden alle olifantjes die in een bepaalde tijd geboren zijn dezelfde vader hebben en dan halfbroer of halfzus van elkaar zijn. De natuur heeft dat probleem opgelost. De bullen raken om de beurt in een speciale toestand, die ‘musth’ genoemd wordt. Als een bul in musth is, dan heeft hij tijdelijk meer mannelijke hormonen en is hij erg wild, stoer en sterk; de andere bullen gaan voor hem uit de weg. Een bul in musth is voor een olifantvrouwtje onweerstaanbaar. Omdat iedere bul om de beurt in musth is, worden ze ook om de beurt vader. Soms zijn er wel eens twee grote olifanten tegelijk in musth en als die dan hetzelfde vrouwtje willen, dan is het vechten! Met hun grote slagtanden zijn deze bullen echte levende tanks. Soms loopt zo’n gevecht slecht af voor de verliezer.

Toch kunnen grote groepen olifanten op een te klein gebied de plantengroei uiteraard snel afbreken. Vroeger, toen het milieu nog normaal en evenwichtig was, kon dat geen kwaad. Er was ruimte genoeg voor de olifanten en voor de andere dieren; de plantengroei herstelde zich snel. Nu zitten olifanten vaak in te kleine gebieden en dan hebben de bladeren aan de bomen en struiken soms niet voldoende tijd om aan te groeien. Maar onderzoek heeft laten zien dat de natuur zichzelf herstelt. Als er (veel) minder voedsel is, sterven de zwakke olifanten en de sterken blijven in leven. Ook worden in die periode weinig of geen jongen geboren. Hierdoor wordt na enige tijd het evenwicht hersteld en groeien de bladeren aan de bomen en stuiken weer aan. Menselijk ingrijpen, door olifanten dood te schieten, is volkomen overbodig. Een boom of struik die de tijd krijgt, loopt vanzelf weer uit. Een doodgeschoten olifant staat nooit meer op.

Reviews

Ze Is Er Niet, a song by BLØF on Spotify

Deze vind ik persoonlijk de beste. Ik heb er nog geen één teek door gemist. klein of groot ze gaan er allemaal perfect met mee!!! Al heel wat andere zaken uitgetest en geen enkel werkt zo goed als dit..